• Motivo4
  • Motivo4
  • Motivo4
  • Motivo4
  • Motivo4
  • Motivo4
  • Motivo4
  • Motivo4
  • Motivo4
  • Motivo4

Music Player


mailing list
Quantcast

Find us on Facebook


Αναζητήστε το album στο iTunes


motivo 4 - bioγραφία

Άννα Καρλαύτη: Φωνή, Πλήκτρα
Γιώργος Αρχοντάκης: Μπάσο, Προγραμματισμός
Άρης Τσουκαντάς: Τύμπανα, Φωνητικά, Προγραμματισμός
Γιώργος Παππάς: Κιθάρες


Τα τρία ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος (Γιώργος Αρχοντάκης, Κώστας Σαββίδης και Τάκης Αργυρίου) υπογράφουν την μουσική παραγωγή σε πολλές δισκογραφικές δουλειές καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Παράλληλα με την πετυχημένη πορεία τους στην μουσική παραγωγή, αποφασίζουν να δημιουργήσουν τους Motivo 4. Το τέταρτο μέλος του συγκροτήματος είναι η  Άννα Καρλαύτη. Στο βιογραφικό της καταγράφεται η πετυχημένη συνεργασία που είχε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, παίζοντας πλήκτρα και τραγουδώντας μαζί του. Ο Γιάννης Κουτσουκέλης μπαίνει επίσης στο συγκρότημα και το χειμώνα του 2000 οι Motivo 4 υπογράφουν δισκογραφικό συμβόλαιο με την FM Records.

Ο πρώτος δίσκος με τίτλο “Στη Σκιά Της Σελήνης” κυκλοφορεί και αμέσως ξεκινά μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Το συγκρότημα εισπράττει πολύ καλές κριτικές τόσο για το δισκογραφικό του ντεμπούτο, όσο και για την  γεμάτη ενέργεια συναυλιακή του εμφάνιση.Στις αρχές του 2002 ο ντράμερ Τάκης Αργυρίου αντικαθίσταται από τον Άρη Τσουκαντά


Μετά την αλλαγή αυτή αρχίζει να ετοιμάζεται το νέο υλικό για την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά. Όλο το υλικό δουλεύτηκε και ηχογραφήθηκε μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, στο στούντιο του συγκροτήματος. Τον Σεπτέμβριο του 2003 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά των Motivo 4 επίσης από την FM Records, με τίτλο “Αν Δεις Να Ακροβατώ”. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποδέχτηκαν με τα καλύτερα λόγια το νέο δισκογραφικό πόνημα. Η ατμοσφαιρική και ταυτόχρονα σύγχρονη μουσική προσέγγιση, ντύνει με μοναδικό τρόπο τις ανησυχίες του συγκροτήματος για το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Το κομμάτι "Μπορεί" γίνεται video clip. Ακολουθεί ένας χρόνος (2004) με πολλές live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, με το φεστιβάλ του Άρδα να κλείνει αυτόν τον κύκλο.

Το καλοκαίρι του 2004 αποχωρεί από το συγκρότημα ο Γ. Κουτσουκέλης και τη θέση του παίρνει ο Διονύσης Κωνσταντινίδης. Ξεκινά μια περίοδος προβών για τις ανάγκες του live, αλλά και για την προετοιμασία της δισκογραφικής συνέχειας του συγκροτήματος. Το συμβόλαιο με την FM Records λήγει κι έτσι το συγκρότημα δεν αγχώνεται για νέο δίσκο. Εξάλλου, η φιλοσοφία του συγκροτήματος ήταν πάντα "να μιλάς μόνο όταν έχεις κάτι να πεις". Το υλικό συγκεντρώνεται σιγά σιγά με κάποια live να σπάνε την μονοτονία της καθημερινότητας. Με τον καιρό η ανάγκη για ένα ακόμη Άλμπουμ μεγαλώνει όλο και πιο πολύ. Τα καινούρια τραγούδια αρχίζουν και ηχογραφούνται μέχρι που ...


Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει το 2010: το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ είναι έτοιμο με 11 τραγούδια και τίτλο "Το κλειδί".

Στην ηχογράφηση και παραγωγή του νέου δίσκου οι Motivo 4 δεν έκαναν εκπτώσεις. Ενδεικτικό είναι ότι για τη δουλειά απαιτήθηκε πολύς χρόνος και ότι το mastering έγινε στο Los Angeles από τον John Cuniberti ο οποίος έχει στο ενεργητικό του, εκτός από τα mastering συγκροτημάτων όπως Aerosmith και Dead Kenedys, και ένα βραβείο Grammy το 2008!  Η νέα μουσική άποψη του group είναι σύγχρονη και πλουραλιστική, με ιδιαίτερη έμφαση στον στίχο, από ερωτικό μέχρι κοινωνικό.
Το νέο album κυκλοφορεί ως CD, καθώς και διαδικτυακά (iTunes, Amazon κλπ), από τον "Καθρέφτη".
Τον Μάρτο του 2011 οι Motivo 4 και ο Νικήτας Κλιντ μπαίνουν στο στούντιο και ηχογραφούν  ξανά “Το Ψυγείο” , σε μια νέα version όπου αυτή τη φορά ο Νικήτας Κλίντ ραπάρει, διευρύνοντας το αρχικό στιχούργημα, δίνοντας μιά νέα διάσταση στο τραγούδι.
Αυτή η νέα μορφή - συνεργασία Motivo 4 – Νικήτα Κλιντ πάνω στο τραγούδι “Το Ψυγείο”, δεν συμεριλαμβάνεται στο album. Μπορείτε όμως να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, εντελώς δωρεάν και νόμιμα από εδώ, είτε από την αντίστοιχη σελίδα στη δισκογραφία, είτε από την αρχική σελίδα.